Inloopavond Boccia en Showdown op 25 november 2022

Meting afstand verkleindVrijdagavond 25 november a.s. is er weer een inloopavond om te komen kennismaken met Boccia en Showdown. Vanaf 19.00 uur kun je terecht in Huis van de Buurt Morschwijck aan de Topaaslaan 19 in Leiden.

Boccia is een balsport, vergelijkbaar met Jeu de boules, maar geschikt om op een gladde vloer te spelen, speciaal voor rolstoelers. Recreatief of in competitieverband, alles is mogelijk.

Showdown is vergelijkbaar met tafeltennis of airhockey, en wordt geheel op het gehoor gespeeld. Het is daarom zeer geschikt voor iedereen met balgevoel die minder goed ter been is, en ook voor blinden en slechtzienden. Waar bij andere sporten oog-handcoördinatie nodig is, is bij Showdown oor-handcoördinatie van belang. Iedere speler heeft tijdens het spel een geblindeerde skibril op. In de praktijk blijkt dat bijvoorbeeld tennissers en tafeltennissers die minder goed ter been raken of door een toenemde oogbeperking de bal niet meer voldoende kunnen volgen, hun carrière met Showdown uitstekend kunnen vervolgen.

Kom kennismaken, kom proberen! Je bent hartelijk welkom.

Enthousiasme in de studioOp Radio Sleutelstad is op donderdag 24 november in het programma Sport071 aandacht besteed aan de inloopavond en deze twee bijzondere sporten. Klik hier om terug te luisteren of te kijken.

Laatste nieuws: op vrijdagavond was het zover. Tijdens de inloopavond was Patrick aan het trainen voor een toernooi het komende weekend. Dat betekende dat Marnix niet alleen Boccia mocht uitproberen, maar direct tegen onze Nederlands kampioen (open klasse) mocht aantreden. Zie de onderste foto. Het lukte een enkele keer om Patrick van de maximale score af te houden, zelfs een enkele keer om 1 punt te halen (Patrick haalde er meestal vier of vijf per leg!).

Patrick werpt bovenhandsOp 16 december 2022 is er weer een inloopavond, maar ook op 9 december wordt nog gespeeld. Laat het dan wel even van tevoren weten dat je komt.

 

‘Bewegen met een beperking, bewegen zonder beperking.’

© 2020-2024 GSV De Sleutels. Website door interlijn.nl in opdracht van ict4free.nl.