Even contact in de Corona-tijd

We zitten met z’n allen in een vreemde situatie. Het is een ‘intelligente lockdown’, waar we enerzijds veel begrip voor hebben, maar anderzijds ook de moeilijke kanten van zien. Velen van ons ervaren dat aan den lijve. Het is niet makkelijk: opgesloten zitten in huis, wegvallende contacten, wegvallende bezoeken van familie, kinderen en kleinkinderen. En voor degenen die te maken hebben met ziekenhuis of verpleeghuis kan het nog schrijnender zijn: je partner niet meer mogen ontmoeten.

Gelukkig zijn er tegenwoordig mogelijkheden zoals ‘beeldbellen’. Het blijft behelpen, maar het is beter dan niets. En ondertussen proberen we, voor zover het kan, door af en toe wat te draaien met onze schouders en wat te zwaaien met onze armen en benen, toch nog een beetje soepel te blijven. We missen de sport, we missen de beweging. En we missen de gezelligheid. Kortom: we missen elkaar!

Zo tussen Koningsdag en Bevrijdingsdag willen we als bestuur graag even laten weten dat we jullie niet vergeten! Persoonlijk contact is natuurlijk beter. We hopen jullie de komende tijd daarom zoveel mogelijk ook even via de telefoon te ‘ontmoeten’.
We hopen dat iedereen het naar omstandigheden goed maakt! Hopelijk zonder Covid-19 (wat een naam voor een ziekte…; verzin maar eens iets wat past bij mazelen, rode hond, bof of griep), en hopelijk ook zonder ziektegevallen in de kring van geliefden en naasten. En hopelijk ook met voldoende mensen om je heen die naar je omkijken en naar wie je kunt omkijken. We wensen iedereen veel sterkte, vooral voor de stille momenten en de momenten dat moedeloosheid dreigt.

Komende dinsdag een blije viering van Bevrijdingsdag gewenst, na een moment stilte op maandag voor wie hun leven gaven voor onze vrijheid. Reden tot dankbaarheid, ondanks het gedoe, het verdriet en de zorgen nu.
Alle goeds gewenst!

PS Het refrein van ons clublied (wijs: M’n opa), om de moed erin te houden:

De Sleutels, De Sleutels, De Sleutels, Samen sporten en bewegen maakt ons blij.
De Sleutels, De Sleutels, De Sleutels, GSV De Sleutels zijn wij.
Wij zijn De Sleutels, wij zijn De Sleutels, GSV De Sleutels zijn wij.
Wij zijn De Sleutels, wij zijn De Sleutels, GSV De Sleutels zijn wij.

‘Bewegen met een beperking, bewegen zonder beperking.’

© 2020-2024 GSV De Sleutels. Website door interlijn.nl in opdracht van ict4free.nl.