Wie zijn wij

GSV De Sleutels is een enthousiaste sportvereniging voor mensen met een beperking of een chronische aandoening. Wat voor beperking maakt niet uit. Gezelligheid en sportiviteit gaan hand in hand, op ieders eigen niveau en in ieders eigen tempo. Voor de één gericht op prestatie, voor de ander op gezond in beweging blijven, voor een ander op revalidatie, en voor weer een ander op gezelligheid en contacten. Alles is mogelijk. Dat maakt GSV De Sleutels uniek!

We bedrijven momenteel 6 takken van sport, die u verder op deze website beschreven vindt:

  • aquajoggen
  • boccia
  • bowlen
  • schieten
  • showdown
  • zwemmen

Een lichamelijke of psychische beperking hoeft geen belemmering te zijn om te sporten. Bij GSV De Sleutels kun je terecht. We helpen graag het misverstand uit de wereld dat sporten met een beperking onbetaalbaar of onmogelijk zou zijn.

Mensen met een beperking of chronische aandoening krijgen vaak al minder beweging dan anderen. Juist daarom is sporten bij GSV De Sleutels zo belangrijk. Sport kan enorm bevorderend werken, zowel lichamelijk als psychisch. Het opbouwen van conditie bevordert de weerstand, verlaagt de kans op hart- en vaatziekten en zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit. In sommige gevallen kan het zelfs pijn reduceren. Ook op het sociale vlak kan sporten bevorderlijk werken. In teamverband bezig zijn maakt de drempel om contact te leggen en vrienden te maken lager. Daarom staat gezelligheid hoog in het vaandel.

Bij GSV De Sleutels zijn de meest gangbare aanpassingen aanwezig en verder is er ondersteuning door vrijwilligers.

Moet ik in een rolstoel zitten om lid te mogen worden?

Nee, dat hoeft zeker niet. De beperkingen van onze leden zijn zeer verschillend. Lichamelijk en psychisch. Sommigen gebruiken een rolstoel, anderen kunnen prima lopen. Iedereen met een beperking of chronische aandoening is welkom.

Wat als ik niet zo van sporten houd?

Dat is geen enkel probleem. Lees gewoon overal ‘bewegen’ in plaats van ‘sporten’, en je voelt je direct thuis. Alle voordelen inclusief de gezelligheid blijven gewoon bestaan.

‘Bewegen met een beperking, bewegen zonder beperking.’

© 2020 GSV De Sleutels. Website door interlijn.nl in opdracht van ict4free.nl.