Vrijwilliger worden?

Onze vereniging is voor een groot deel afhankelijk van vrijwilligers. Niet alleen bestaat het bestuur uit vrijwilligers, ook bij het sporten zelf maken wij dankbaar gebruik van de hulp van mensen die de doelgroep en het doel van de vereniging een warm hart toedragen.

Wilt u graag vrijwilligerswerk voor de vereniging doen, in welke vorm dan ook, neem dan contact op met het bestuur via ons contactformulier. Hartelijk welkom!

Op dit moment hebben we drie heel concrete vacatures:

Bij het Aquajoggen is voor een enkele dame dringend (!) hulp nodig in de kleedkamer. Een combi met halen en brengen van en naar huis zou helemaal geweldig zijn. Zonder zo'n begeleidster kan zij op dit moment niet sporten... Strikt genomen is dit geen vrijwilligersrol van de vereniging, maar omdat de betrokken dame zelf geen begeleidster kan vinden, helpen wij graag met werven.

Bij de afdeling Showdown is op vrijdagavond behoefte aan iemand die tussen de blinden en slechtzienden allerlei hand- en spandiensten kan vervullen: koffie en drankjes inschenken, turven wie wat nuttigt, aan het eind afrekenen met het pinapparaat, af en toe iemand begeleiden van en naar de zaal, zo hier en daar een poosje een praatje maken en na afloop de zaal vegen. Verder na afloop helpen bij de afwas, aan het begin helpen bij het opzetten en na afloop bij het opruimen van de showdowntafels, zo nodig de wedstrijdformulieren aanreiken. Dit klinkt als een hele lijst, maar bij een groepje van zo’n acht sporters is er ruim gelegenheid om bij het spelen te kijken (als je heel stil kunt zijn) en om bij iemand die pauze heeft een praatje te maken.
Als je sportief geïnteresseerd bent, is er zelfs de mogelijkheid om de spelregels te leren en te leren fluiten als scheidsrechter.

Bij de afdeling Zwemmen en Aquajoggen is op maandagavond en donderdagavond behoefte aan iemand die hand- en spandiensten kan vervullen: klaarleggen, uitdelen en weer verzamelen van hulpmiddelen, begeleiden van en naar het bad, bedienen van de beweegbare vloer, bedienen van de rolstoellift. Iemand die houdt van gezelligheid, zelf gezelligheid kan bieden en hulpvaardig is, is hartelijk welkom! Als je goed kunt zwemmen, en als je toezicht wilt/kunt houden of iedereen met het hoofd boven water blijft, ben je nog extra waardevol! Een EHBO-diploma halen (als je dat niet hebt) mag op kosten van de vereniging.

In alle gevallen geldt: wekelijks aanwezig zijn zou natuurlijk schitterend zijn, maar wie wil meedraaien in een roostertje is ook heel waardevol.

Hoewel we een kleine vereniging zijn voor mensen die het veelal niet makkelijk hebben in de maatschappij, geven we toch graag een vrijwilligersvergoeding, al is die ten opzichte van de grote waarde van je bijdrage maar bescheiden.

De inzet van vrijwilligers is onmisbaar, en wordt daarom enorm gewaardeerd!