Zwemmen

Zwemmen is een sport die bij uitstek geschikt is voor mensen met een lichamelijke beperking. In het water is men veel vrijer in zijn bewegingen en de handicap valt als het ware weg. Het verwarmde water (circa 33°C) maakt het makkelijker om spieren te ontspannen, het bevordert de doorbloeding en kan pijn verlichten. Voor wie een gewoon zwembad te koud is, is zwemmen bij GSV De Sleutels de oplossing.

Het zwemmen vindt plaats in het revalidatiebad van Basalt, dat van alle gemakken is voorzien: er is extra verwarmd water van ongeveer 33°C, er zijn twee in hoogte verstelbare bodemhelften en twee “luie” trappen. Ook is er een badlift aanwezig voor mensen die slecht ter been zijn. Vanzelfsprekend is er ook allerlei drijfmateriaal aanwezig.

Twee keer in de week is er gelegenheid om te zwemmen met een gezellige groep van ongeveer 25 à 30 personen per keer. Het eerste half uur kunt u meedoen met het gymmen (als er een vrijwilliger/instructeur aanwezig is proberen we dat namelijk ook aan te bieden als 'extraatje'), maar dat is natuurlijk niet verplicht. Er de mogelijkheid om baantjes te zwemmen, rustig wat oefeningen te doen of gezellig wat te kletsen. Voor wie twee keer per week wil zwemmen, geldt een korting voor het tweede uur (zie bij Contributie)!

Het zwemmen staat onder deskundige begeleiding. Indien u in het water een begeleider nodig heeft, mag deze gratis mee.

Als u graag een keer de sfeer wilt proeven, kunt u sowieso twee keer vrijblijvend komen proberen. Neem gerust contact op met secretaris Jim Pons (06 82) 68 14 33.

De gegevens op een rijtje:


  • Maandag: 19:45 – 20:45 uur

  • Donderdag: 19:15 – 20:15 uur

  • Zwembad van Basalt, Wassenaarseweg 501, Leiden