Showdown

Showdown is een van de weinige sporten die visueel gehandicapten individueel kunnen beoefenen. Showdown is in Canada ontstaan. Het wordt beoefend in een bak (een tafel van 3,66 x 1,15 meter) met opstaande randen van 14 cm. Aan de twee korte kanten van de tafel zit een gat waarin de rinkelende bal moet worden geslagen om te scoren. Het wordt geheel op gehoor en gevoel gespeeld.

In de speelruimte moet het dan ook volledig stil zijn; niemand mag tijdens de partij de speelruimte in of uit. De speler slaat met een kunststof of houten bat. Aan deze sport kunnen ook zienden deelnemen; alle spelers dragen een geblindeerde skibril, zodat iedereen gelijk is. Als je een doelpunt maakt, wordt dit beloond met 2 punten. Als de bal uit de tafel vliegt of als er andere fouten worden gemaakt, krijg je een punt tegen. Degene die als eerste 11 punten heeft, is de winnaar van de set.

Showdown wordt 1 tegen 1 gespeeld (hierop zijn varianten mogelijk). Het is een snelle en flitsende sport. Bij GSV De Sleutels kan zowel op nationaal als internationaal niveau worden gespeeld.

Tijdens het sporten is het stil, maar tussendoor is er alle ruimte voor ontmoeting en gezelligheid.

Bijzonder vermeldenswaard is de geweldige service van Stichting Stadsparkeerplan Leiden, die iedere vrijdagavond om 21.15 uur zorgt voor vervoer naar het NS-station Leiden Centraal. De spelers zijn hierdoor niet afhankelijk van een bus die (soms) niet rijdt.

WAAR?
Buurtcentrum Morschwijck, Topaaslaan 19, Leiden

WANNEER?
Elke vrijdagavond van 19.00 - 21.00 uur

Voor meer informatie of contact:
Stefan Heuker (06 36) 15 28 52. Meer info over de sport Showdown vind je op de website: www.showdown.nl.