Zwemmen

ZwemmenZwemmen is een sport die bij uitstek geschikt is voor mensen met een lichamelijke beperking. In het water is men veel vrijer in zijn bewegingen en de handicap valt als het ware weg. Het verwarmde water (circa 33°C) maakt het makkelijker om spieren te ontspannen, het bevordert de doorbloeding en kan pijn verlichten. Voor wie een gewoon zwembad te koud is, is zwemmen bij GSV De Sleutels de oplossing.
Het zwemmen vindt plaats in het revalidatiebad van het Rijnlands Revalidatiecentrum, dat van alle gemakken is voorzien: er is extra verwarmd water van ongeveer 33°C, er zijn twee in hoogte verstelbare bodemhelften en twee “luie” trappen. Ook is er een badlift aanwezig voor mensen die slecht ter been zijn. Vanzelfsprekend is er ook allerlei drijfmateriaal aanwezig.
Twee keer in de week is er gelegenheid om te zwemmen met een gezellige groep van ongeveer 25 à 30 personen per keer. Het eerste half uur kunt u meedoen met het gymmen, maar dat is natuurlijk niet verplicht. Verder is er de mogelijkheid om baantjes te zwemmen, rustig wat oefeningen te doen of gezellig wat te kletsen. Voor wie twee keer per week wil zwemmen, geldt een korting voor het tweede uur (zie bij Contributie)!
Het zwemmen wordt begeleid door diverse instructeurs . Indien u in het water een begeleider nodig heeft, mag deze gratis mee.
Als u graag een keer de sfeer wilt proeven, kunt u contact opnemen met Liesbeth Nagtegeller 06 21250048 . U mag sowieso twee keer vrijblijvend komen proberen.
De gegevens op een rijtje:
Maandag: 19:15 – 20:15 uur
Donderdag: 19:15 – 20:15 uur
Rijnlands Revalidatie Centrum, Wassenaarseweg 501, Leiden

Wetbelts door RABOBANKWENSENFONDS

 

RABOBANK WENSENFONDS

Uitreiking 

 Het bestuur heeft bij het Rabobank Wensenfonds eind Mei een wens ingediend voor het sponsoren voor 25 nieuwe Wetbelts voor onze zwemafdeling t.b.v. het Aqua joggen.

 U hebt uw stem via de RABO bank site kunnen uit brengen.

 Van de ruim 110 verenigingen/instellingen die zich hadden opgegeven behoorden “De Sleutels” tot één van de 50 genomineerden.

 

Ons bestuur werd uitgenodigd om op donderdagavond 21 september naar de prachtig gerestaureerde Stadsgehoorzaal te komen.

 de hartelijke dames

  

André en Rob hebben aan deze uitnodiging gehoor gegeven en waren op de afgesproken tijd 19.30 uur in de zaal. Een drietal leuk uitgedoste dames – het muzikale trio De Hartelijke Dames presenteerden de avond.

 Bij de rubriek sport, waar onze aanvraag bij behoorde, werd als tweede genomineerde in deze categorie De Sleutels genoemd en moest Rob zich naar het toneel begeven. De 6 genomineerde verenigingen moesten via hun vertegenwoordiger uitleggen welke wens zij ingediend hadden.

 Na hun uitleg en applaus van het publiek mochten de genomineerden weer in de zaal plaats nemen. Van deze 6 genomineerde verenigingen kregen er “slechts” 3 hun wens uitgekeerd. En laten wij nu bij de gelukkige winnaars behoren. Dus Rob weer het toneel op om de cheque en een prachtige bos bloemen in ontvangst te nemen.

 Na de eerste 3 categorieën volgde een pauze met een drankje, waarna nog 2 categorieën aan de beurt kwamen.

 

 Barbara Straathof

 De avond werd afgesloten met een spetterend optreden van Barbara Straathof, in het seizoen 2012-2013 deelneemster aan het TV programma The Voice of Holland.

 Of dit alles niet genoeg was werden wij na afloop getrakteerd op heerlijke hapjes en drankjes.

 Met een zeer voldaan gevoel keerden André en Rob om ca. 10.30 uur huiswaarts.

 Cheque

 

 

 

 

 

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION