Showdown

img_6978Showdown is een van de weinige sporten die visueel gehandicapten individueel kunnen beoefenen. Een sport – ontstaan in Canada - gericht op visueel gehandicapten.

Het wordt beoefend in een bak (een tafel van 3.66 x 1.15 meter) met met opstaande randen van 14 cm. Aan de twee korte kanten van de tafel zit een gat waarin de rinkelende bal moet worden geslagen om te scoren. Het wordt geheel op gehoor en gevoel gespeeld.

In de speelruimte moet het dan ook volledig stil zijn; niemand mag tijdens de partij de speelruimte in of uit. De speler slaat met een kunststof of houten bat. Aan deze sport kunnen ook zienden deelnemen; alle spelers dragen een geblindeerde skibril, zodat iedereen gelijk aan elkaar is. Als je een doelpunt maakt, wordt dit beloond met 2 punten. Als de bal uit de tafel vliegt of als er andere fouten worden gemaakt, krijg je een punt tegen. Degene die als eerste 11 punten heeft, is de winnaar van de set.

Het wordt 1 tegen 1 gespeeld (hierop zijn varianten mogelijk). Het is een snelle en flitsende sport. Bij GSV De Sleutels kan zowel op nationaal als internationaal niveau worden gespeeld.

 

WAAR?

Buurtcentrum Morschwijck
Topaaslaan 19, Leiden

WANNEER?

Elke vrijdagavond van 19.00 - 21.00 uur

Voor meer informatie:

Ieke Wiersma 079 - 3517360 en op de website: www.showdown.nl

Sponsoractie levert showdown-tafel op

 

Een sponsoractie van afgelopen winter heeft goed nieuws opgeleverd voor de afdeling Showdown van GSV De Sleutels.
 
Door ruim 180 schaatsers is tijdens de Lastige Lijven Toertocht op 4 maart 2012 op de Kennemer IJsbaan te Haarlem geld bijeen geschaatst voor een nieuwe showdown-tafel.
 
De Lastige Lijven Toertocht is een jaarlijks terugkerend evenement en wordt elk jaar op de 1e zondag in maart op de Kennemer IJsbaan te Haarlem georganiseerd, zie www.lltt.nl en www.ijsbaanhaarlem.nl.
 
 
 
Op vrijdagavond 16 november 2012 wordt vanaf 19:30 uur in buurtcentrum Morschwijck, Topaaslaan 19 te Leiden deze tafel officieel door een LLTT-delegatie overhandigd aan de vereniging. De tafel wordt door sportwethouder De Wit van Leiden officieel in gebruik genomen. Verder vindt er een showdown-demonstratie plaats. Daarom is iedere geïnteresseerde hartelijk uitgenodigd om aanwezig te zijn bij dit feestelijke moment. Wie de sport showdown nog niet kent,  bekijk de demo bij de sport showdown op deze site. Na deze kennismaking is een echte demonstratie echt aan te bevelen!

 

Helma 3e Showdowntoernooi France

HELMA v.d. BOOM 3e SHOWDOWNTOERNOOI FRANCE

Tussen 1 en 4 Maart werd het showdowntoernooi voor het eerst georganiseerd in Frankrijk in de plaats Yerres,Essone.

In de Nederlandse delegatie waren 4 leden en 1 scheidsrechter van onze vereniging vertegenwoordigd, een niet gering aantal. In totaal deden 45 (20 vrouwen, 25 heren) deelnemers mee om de toernooizege. Zij waren afkomstig uit negen landen, t.w. Italie, Duitsland, Nederland, Finland, Denemarken, Zweden, Finland, Polen, Tsjechie en Frankrijk.

De wedstrijden werden gespeeld op 6, door Fransen ontworpen, tafels.

Onze delegatie heeft zich danig geweerd in de strijd om de prijzen. Bij de heren is ons lid uit Frankrijk Matthieu Juglar 5e geworden.

Bij de dames werd Wendy Zuydwijk 10e, Ieke Wiersma 5e en Helma vd Boom 3e. Gefeliciteerd met dit resultaat. 

showdownparishelma3eplaats

 

Onze scheidsrechter Piet Noorlander was onderdeel van het                   scheidsrechtersgilde om de wedstrijden in goede banen te leiden.

 

 

          Alle deelnemers waren enthousiast over de organisatie van het toernooi.

 

 

Leidse dames scoren tijdens NK Showdown 2011

Op 28 en 29 mei vond het NK Showdown plaats in Rotterdam.

De Leidse dames deden het dit jaar heel goed. Wendy Zuydwijk werd tweede en Ieke Wiersma derde. Bij de heren ging het deze keer minder goed. Rik Wouters eindigde op een veertiende plaats.

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION