Dringend vrijwilliger(s) gezocht

VrijwilligersOnze Showdown-spelers trainen iedere vrijdagavond. Ze kunnen enorm veel zelf organiseren, maar voor sommige hand- en spandiensten is echt iemand nodig die niet (of minder) visueel beperkt is. Voor het klaarzetten van de tafels bijvoorbeeld, en voor het bedienen van het koffiezetapparaat en dergelijke. Wie heeft hart voor mensen met een beperking en wil ons helpen om het sporten voor hen mogelijk te blijven maken?

Bij het zwemmen en aquajoggen op maandagavond en donderdagavond is toezicht nodig. Wie helpt ons uit de brand?

Meld je graag aan bij onze secretaris (klik hier). We beantwoorden heel graag al je vragen.

Sleuteltoernooi 2024

2024 02 03 Publiek bij finaleGSV De Sleutels organiseerde afgelopen zaterdag weer het Sleuteltoernooi. Met vierentwintig deelnemers uit het hele land, en zelfs uit België, was het zeer goed bezocht. Met het toernooi opende De Sleutels het 65-jarig jubileumjaar dat in 2024 gevierd wordt. Een extra feestelijk tintje verzorgde wethouder Fleur Spijker door haar enthousiaste betrokkenheid die ze toonde bij de prijsuitreiking.

De ontvangst begon met gebak. Vanuit Zuid-Limburg, Oost-Gelderland of Vlaanderen is het een heel project om ’s ochtends al om 9.00 uur in Leiden te zijn. Het toernooi vond plaats in Huis van de buurt Morschwijck, de vaste speellocatie van de Leidse Showdown-spelers.

Na de poulefase ontstond een verdeling over drie klassen. Zodoende konden alle spelers in de daaropvolgende rondes een maximaal aantal wedstrijden spelen. De wedstrijden werden geleid door ervaren scheidsrechters die ook vanuit het hele land aanwezig waren.

Showdown GSV de Sleutels 44Het unieke van Showdown is dat de spelers allemaal gelijk zijn, ongeacht de mate waarin ze een oogafwijking hebben. Iedereen draagt een geblindeerde skibril, zodat iedere speler volledig op het gehoor is aangewezen. Je hoeft dus geen oogafwijking te hebben om Showdown te kunnen spelen. Voor wie echt slechtziend of blind is, heeft Showdown nog een extra bijzondere dimensie: achter de tafel ben je geheel zelfstandig, en speel je zonder hulp van anderen nodig te hebben.

De finale in klasse A werd gespeeld door regerend Nederlands kampioen Twan Kruis en Jeroen Tulp, speler van GSV De Sleutels. Jeroen won de eerste set, maar Twan trok de tweede set naar zich toe, al waren de verschillen klein. Zodoende moest een derde set de beslissing brengen. Door zijn solide verdediging en zijn geduldig variëren in het aanvalsspel trok Twan uiteindelijk de overwinning naar zich toe.

Showdown GSV de Sleutels 64Wethouder Fleur Spijker verzorgde de prijsuitreiking. In een enthousiaste speech sprak ze haar waardering uit voor alle spelers. Ook bedankte zij de scheidsrechters en de vele andere vrijwilligers die niet alleen het Sleuteltoernooi, maar in het algemeen sporten mogelijk maken voor mensen met een beperking. Chauffeurs, begeleiders, ze zijn onmisbaar voor een leefbare samenleving. De wethouder sprak haar trots uit dat we in Leiden zo’n mooie vereniging hebben, en zegde toe deze kennismaking een vervolg te geven door het zelf eens te komen proberen.

Voor wie door een groeiende visuele of andere beperking bijvoorbeeld moeilijk meer kan tennissen of tafeltennissen, is kennismaken met Showdown helemaal geen gek idee. Bij De Sleutels wordt het recreatief gespeeld, maar ook op hoog niveau. Meerdere leden spelen in de Nederlandse top, waardoor er alle ruimte is voor talentontwikkeling.

Showdown GSV de Sleutels 95Iedere vrijdagavond wordt er getraind in Huis van de Buurt Morschwijck. Wie wil komen kennismaken, is hartelijk welkom. Laat even weten als je wilt komen, aan Jim Pons, secretaris via 06 82 68 14 33 of per e-mail: gsvdesleutels@gmail.com. Kijk op de desbetreffende pagina voor meer informatie.

Foto 1 is van onze huisfotograaf Sem, de drie andere foto's zijn gemaakt door Emile van Aelst.

Vanuit het bestuur van GSV De Sleutels sluiten wij ons graag bij de woorden van de wethouder aan: grote waardering voor alle vrijwilligers, scheidsrechters en begeleiders die deze dag hebben mogelijk gemaakt. En niet te vergeten: Piet & Ieke, onze wedstrijdleiding!

Vrijwilligers in het zonnetje gezet

2024 01 16 Felix en CarlaBij onze afdeling Schieten zijn Felix & Carla al jarenlang de kartrekkers. Iedere dinsdagavond bezorgen zij, samen met andere vrijwilligers, de schutters de avond van hun leven. Felix doet dat al 30 jaar, en Carla al 20 jaar. Dat is zo'n indrukwekkend jubileum, dat het bestuur ze even in het zonnetje heeft gezet.

De foto toont het moment dat een boeket en een stevige dinerbon zijn overhandigd.

Leidse Sportprijzen 2023

Sporter van het jaar 2023 LeidenOp zondag 17 december vond de uitreiking van de Leidse Sportprijzen 2023 plaats. Samen met LSF, Topsport Leiden en de vele sportliefhebbers in onze stad zijn de Leidse sporters in het zonnetje gezet. 🏆🎉 Van atletiek tot hockey, van roeien tot basketbal, Leiden bruist van het talent en de vastberadenheid om op het allerhoogste niveau te schitteren. Onze felicitaties aan alle winnaars van de Leidse Sportprijzen: Sportvrouw: Karolien Florijn, Sportman: Stef Broenink, Sportcoach: Doug Spradley, Sportploeg: ZZ Leiden, Beste aangepaste sporter: Christiane Luttikhuizen, verenigingsprijs: IHCL en de studentensportprijs: L.L.V. Leicrosse! 🌟Jullie prestaties zijn een inspiratie voor onze stad.

Leuk om te vermelden dat onze Boccia-kampioen Patrick ook tot de genomineerden behoorde! In zijn rode polo duidelijk herkenbaar op de foto.

Patrick wint Boccia-toernooi in Beneden-Leeuwen

2023 11 26 Patrick met bekerOp zondag 26 november heeft Patrick van Klink uit Roelofarendsveen met succes meegedaan aan een landelijk Boccia-toernooi in Beneden-Leeuwen. Hij heeft vier wedstrijden gespeeld en wist deze allemaal te winnen. Zodoende won hij in zijn categorie de eerste plaats.

Patrick heeft zijn vier wedstrijden gewonnen met achtereenvolgens 8-1, 12-0, 11-1 en 8-2. Het is niet voor niets dat hij al meerdere jaren Nederlands kampioen is in de open klasse. Patrick speelt Boccia bij GSV De Sleutels. De Sleutels is de omnisport-vereniging voor iedereen die door een beperking of revalidatiebehoefte baat heeft bij beweging of bij aangepaste sport.

Boccia is daar een mooi voorbeeld van: een soort Jeu de boules, maar dan met zachte ballen op een gladde vloer, zodat het geschikt is voor rolstoelers. Voor iedereen die Jeu de boules een leuke sport vindt, maar bijvoorbeeld slecht ter been is geworden, is Boccia de ideale sport. Je hoeft niet per se op het niveau van Patrick te spelen. Natuurlijk kun je het ook gewoon recreatief doen.

‘Bewegen met een beperking, bewegen zonder beperking.’

© 2020-2024 GSV De Sleutels. Website door interlijn.nl in opdracht van ict4free.nl.